СЪБИТИЯ

Културният календар на гр. Златоград е изключително богат на събития през цялата година.

Event fullwidth

12ФЕВР

ТРИФОНИАДА

ПРАЗНИК НА ВИНОТО И ЛЮБОВТА 12-14 февруари само в Златоград. Място на събитието - Стария град на Златоград. Дегустация на вино на мегдана, конкурс за най-добър вино-производител. Много веселие, музика и танци.

3МАРТ

НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК И СТАРА МАРТА

МАРТЕНСКИ ПРАЗНИЦИ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК“ 3-ти МАРТ и СТАРА МАРТА 3-6 март. Понякога, празниците включват и Сирни Заговезни. На празника се палят огньове, които се прескачат за здраве и берекет.

6МАЙ

ПРАЗНИК НА ЗЛАТОГРАДСКОТО ЧЕВЕРМЕ

ПРАЗНИКЪТ НА ЗЛАТОГРАДСКОТО ЧЕВЕРМЕ продължава няколко дни. Турситите могат да опитат традиционното за родопите чеверме. Агнетата се пекат на открито, в близост до градския площад и градския парк. Вечерта преди празника се палят големи огньове, от които се взема жар за печенето, което продължава през цялата нощ. Празникът е богат на музикална програма, народни песни и хора.

19СЕПТ

ДЕЛЮВИ ПРАЗНИЦИ И ЕДИН ПАЗАРЕН ДЕН ОТПРЕДИ 100 ГОДИНИ

ДЕЛЮВИ ПРАЗНИЦИ Възстановка „Един пазарен ден отпреди 100 години” Продължават до 22 септември или до края на м.септември. Това е много атрактивния период за туристите и гостите на града, които могат да посетят изложби, беседи, срещи с интересни наши съвременици, както и да се запознаят с автентичния пазарен ден от преди 100 години.

31ОКТ

СКАРИАДА

СКАРИАДА Традиционна скара на балканските народи

21НОЕМ

ПРАЗНИК НА ГРАД ЗЛАТОГРАД

Празникът на гр. Златоград е свързан с много събития, които се организират от местната будна общественост.